5 pitanja za autoricu B. B. Easton

5 pitanja za autoricu B. B. Easton

O knjizi 44 poglavlja o 4 muškarca

     Naklada Morana svoj izdavački put započinje knjigom 44 POGLAVLJA O 4 MUŠKARCA američke spisateljice B. B. Easton, knjigom koja je bila inspiracija za popularnu Netflixovu originalnu seriju Sex/Life (Seks i život). B. B. Easton oduševila nas je svojom pristupačnošću i simpatičnošću i spremno je odgovorila na pet pitanja koje smo joj postavili.

  1. Opišite knjigu 44 poglavlja o 4 muškarca u 4 riječi!

Mislim da te riječi moraju biti Knight, Harley, Hans i Ken. To su četiri muškarca koje ćete upoznati u knjizi 44 poglavlja o 4 muškarca i svaki je od njih potpuno drukčiji roller coaster od muškarca, stoga budite spremni na ludu vožnju!

 

  1. Koje autorice i ljubavne knjige su Vam bile inspiracija?

Moj prvi odgovor na ovo pitanje će uvijek, uvijek biti Colleen Hoover. Ona mi je velika inspiracija kao osoba. Bila je jedna od prvih autora koji su pročitali i govorili o mojoj knjizi još dok sam bila nitko i ništa”, nepoznata nova autorica. Uvijek podržava druge autore. Skupila je milijune dolara i donirala ih u dobrotvorne svrhe i pomogla u izgradnji škole u Malawiju jer je najvelikodušnija, najtalentiranija, najduhovitija i vjerojatno najmagičnija osoba koju sam ikada upoznala. Uvijek će mi biti broj jedan.

Što se tiče ostalih autorica čije me rad inspirira, čije knjige volim i voljela bih pisati kao one, to su T. M. Frazier, Pam Godwin, Karen Fisher. Sve ove autorice pišu mračnije, napete, seksi priče, a ja ih stvarno volim. Briljantne su. One su moja inspiracija.

 

  1. Koliko serija prati knjigu?

Netflixova serija Seks i život je otprilike 90% drukčija od mojih memoara 44 poglavlja o 4 muškarca. Uzeli su osnovnu premisu mojih memoara i stvorili drugi žanr, što je stvarno super. Gotovo kao da je fan fiction, uzeli su premisu i stvorili nešto novo.

44 poglavlja o 4 muškarca su memoari, ali ujedno i romantična komedija, vrlo su duhoviti. Također su i vrlo vrući, ali u osnovi, to je komedija. U seriji su uzeli centralnu premisu i stvorili dramu, tako da je sve u seriji preuveličano i pretjerano kako bi se postigla maksimalna dramatičnost. Tako da, sve što vas je šokiralo u seriji najvjerojatnije se nije, srećom, dogodilo u mom stvarnom životu. Knjiga je zabavna i pomalo divlja vožnja i neke se stvarno šokantne stvari događaju i u njoj. Ali u seriji je drama pojačana do kraja.

 

  1. Kako ste se osjećali kad ste doznali da će se snimati serija prema Vašoj knjizi?

Moj će vas odgovor vjerojatno iznenaditi. Jako dugo sam bila u stanju poricanja. Trebalo je pet godina da se serija snimi, i prve četiri sam bila u potpunom poricanju da će se to uopće dogoditi. To je bio jedini način da se ne razočaram. Jako me bilo strah da se neće snimiti.

Čini mi se da sam si zapravo cijelo vrijeme govorila da se to neće ni dogoditi i to mi je pomoglo tijekom tog perioda.  

I onda se počelo događati, krenuo je casting i počeo se pisati scenarij i ja sam bila prestravljena misleći kako će moj život sada biti na TV-u. Milijuni ljudi će to gledati i možda im se neće svidjeti i možda će me mrziti. I ja ne mogu znati što će se dogoditi. Tako da zapravo nisam bila uzbuđena sve do premijere, kada je serija već bila snimljena, krenula se prikazivati i više nije bilo povratka. Tek tad sam si dopustila da pomislim kako je to stvarno kul.

  1. Kako je vaš muž reagirao na odluku da objavite 44 poglavlja o 4 muškarca?

Ken isprva nije bio uzbuđen zbog toga. Bio je realističan. On je pesimist, a ja sam optimist, tako da sam ga uvjeravala da će to biti zabavno i kako nitko neće saznati, dok je on mislio kako će svi saznati i kako će njegovi kolege čitati o njegovom seksualnom životu. Razgovarala sam s odvjetnicima i stvarno osigurala da su svi o kojima sam pisala zaštićeni. Svima sam promijenila imena i zanimanja, imena škola i tvrtki i svega ostaloga kako bih im zaštitila identitet. Jednom kad je knjiga izašla i nebo nije palo na zemlju, nije bio kraj svijeta i nitko nije doznao pravi identitet moga muža, a knjiga je bila vrlo uspješna za prvijenac, njemu je bilo drago i otada mi je najveća podrška. Sve je to bila jedna luda vožnja i dobro smo se zabavili putem.

Jako mi je drago što će knjiga biti prevedena na hrvatski i zahvaljujem svom hrvatskom izdavaču i svim novim čitateljima. Radujem se našem online upoznavanju. Nadam se da će vam se knjiga svidjeti. Uživajte! Pusa!

 

 

Natrag na blog